Welcome To Dongguan Baojia Packaging Machinery Co., Ltd. !

中文|English

Consultation
Service Hotline:
+86-769-83130551

Location: Home >News >News

News News and information

Common troubles and solutions of film blowing machineDate:【2020-07-15】 Read【157】Times 【Print】 【Back

Common faults of blown film machine are as follows:


1. Instable bubble


 1) The air volume of the cooling air ring is unstable, and the bubble cooling is uneven;


Solution: Check the air volume around the cooling air ring is uniform;


 2) The extrusion temperature is too low and the output is small;


Solution: adjust the extrusion temperature;


 3) The extrusion temperature is too high, the melting degree is too high, the resin fluidity is too large, the viscosity is too small, easy to produce fluctuations;


Solution: adjust the extrusion temperature;


 4) Disturbed and affected by strong external airflow.


Solution: Prevent and reduce the interference of external airflow.


2. Poor heat sealing properties of the film


 1) The dew point is too low, the polymer molecules are oriented, so that the performance of the film is close to the orientation film, resulting in a decrease in heat sealing performance;


Solution: Adjust the air volume of the wind ring to increase the dew point and try to blow below the melting point of the plastic to reduce the molecular stretching orientation caused by blowing


 2) Improper blowing ratio (too large) leads to stretching orientation of the film and affects the heat sealing performance of the film.


Solution: The soot blowing ratio and traction ratio are smaller. If the blowing ratio is too large, the traction speed is too fast, and the transverse and longitudinal stretching of the film is too large, the performance of the film will tend to be biaxially stretched, and the heat sealing performance of the film will become poor.


three. The surface of the film is rough


 1) The extrusion temperature is too low, the resin plasticization is poor;


Solution: Adjust the extrusion temperature setting, increase the extrusion temperature appropriately to ensure good resin plasticization.


2) The extrusion speed is too fast.


Solution: reduce the extrusion speed appropriately.


Copyright © Dongguan Baojia Packaging Machinery Co., Ltd. All Rights Reserved 粤ICP备19137680号